Werkwijze

Ik werk alleen, dus altijd het zelfde gezicht voor uw kind. Zo geef ik ieder kindje persoonlijke aandacht en hou ik rekening met uw wensen als ouder.

De opvang vind plaats in huiselijke sfeer. Bij de baby’s hou ik zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Ik merk dat ze dan weten waar ze aan toe zijn en dat geeft rust. Bij de iets oudere kindjes werk ik door middel van een dagindeling maar daar kan wel van afgeweken worden.

Met alle kinderen die komen gaan we eerst de papa of mama uitzwaaien. Dan is er tijd om te spelen, lekker in de box te liggen of in de wipstoel te zitten. Tegen half 10 gaan we fruit eten en lekker drinken. Na het fruit eten is er tijd om een verhaaltje voor te lezen, liedjes te zingen of muziek te maken. Daarna is er een verschoon moment, kinderen gaan plassen op het potje of de w.c of krijgen een schone luier.

Dan gaan we naar buiten als het weer het toe laat of we vermaken ons binnen. Tegen ongeveer half 12 – 12 uur eten wij een broodje en drinken we wat. Na de boterham is er voor iedereen een rust momentje en eventueel spelen. Tegen half 3- 3 uur drinken we wat en eten we een koekje. Daarna weer lekker binnen of buiten spelen. Rond 17:00 uur worden de eerste kinderen opgehaald.

De kindjes die later worden opgehaald kunnen nog een warme maaltijd gebruiken en voordat we het weten is de dag om en komen de papa’s en mama’s alweer.